Friskvård

Du kan använda din friskvård hos våra naprapater på Actus Naprapati. Vi hjälper dig att må bra, minska din stress och slappna av. Behandlingen är till för din hälsa så att du håller dig frisk och undviker att få ont. Friskvård är en skattefri och avdragsgill personalförmån som arbetsgivaren kan ge sin personal för aktiviteter som massage och motion. Genom våra friskvårdstjänster massage, idrottsmassage, behandling friskvård och massage för gravida så kan du varva ner, minska din stress och förbättra din funktion.


Friskvårdsbidrag är på högst 5 000 kr per år och aktiviteten får kosta max 1 000 kr per tillfälle enligt skatteverket inklusive moms. Arbetsgivaren kan vara ansluten till friskvårdsportaler som Wellnet, Actiway och Epassi eller betala ut friskvårdsbidraget till dig i efterhand mot ett kvitto. Du ska ha betalat för aktiviteten under samma inkomstår för att det ska räknas och bli korrekt i företagets bokföring. På grund av individuella lönerutiner finns undantag kring årsskiftet.

Vad säger skatteverket om naprapati som friskvård:

Du kan inte söka till en Naprapat för naprapatbehandling och ta det som friskvård. Eftersom naprapatbehandlingar räknas som sjukvård så gäller det inte. Men du kan söka till en Naprapat för massage och då går det som friskvård. Vi har även en tjänst som heter behandling friskvård där vi kan använda tekniker som vi gör under en naprapatbehandling men med ett friskvårdande syfte. Det finns även en möjlighet att gå på naprapatbehandling som förebyggande behandling och rehab vilket även är avdragsgillt för arbetsgivaren.

Jonatan Därndal
Leg. Naprapat
Actus Naprapati