Landningssida ryggskott älvsjö - Actus Naprapati

Bli smärfri i ryggen med snabb & effektiv naprapatbehandling

Hos Actus Naprapati i Älvsjö kan du snabbt få en tid för att bli av med din ryggsmärta.
Boka din tid redan idag!

Anne-Sofi
Läs mer
Har gått och fått hjälp med en rygg som krånglar och även andra saker som dykt upp. Har fått bra hjälp och förklaring vad det beror på och sedan tips på bra övningar att göra hemma.Mycket nöjd med bemötande och goda råd.
Stefan
Läs mer
Dem är grymma! Hjälpte mig varje gång när jag hade problem med ryggen! Rekommendera!
Anthi
Läs mer
Så nöjd med besöket och hjälpen jag fick/får. En sak som jag reflekterade över är att ni fokuserar på varför man har ont och inte enbart att försöka lindra smärtan för stunden. Jag har rekommenderat Actus till alla jag känner!
Evelina
Läs mer
Fungerar professionellt i alla led och visar alltid stort engagemang och kompetens.
Martina
Läs mer
Jätteduktig och trevlig naprapat som har hjälpt mig med olika besvär, nackspärr, höftproblem. Ger också bra och enkla rehabövningar som funkar i vardagen
Erica
Läs mer
Kan verkligen rekommendera! Har fått hjälp med min whiplash skada, och är för evigt tacksam! Känner mig verkligen trygg i deras händer! Bra övningar och bra uppföljning efter varje behandling. Verkligen så himla nöjd!!
Omid
Läs mer
Extremt proffsig, kunnig och jätte trevlig. Alla sorts besvär omhändertagen på effektiv och skonsamt sätt. Efter 2-3 år regelbunden behandling kan jag värmt rekommenderade Actus Naprapati.
Föregående
Nästa

Besvär

Ryggskott är ett vanligt besvär som drabbar många människor. Det kan orsakas av en mängd olika faktorer som tunga lyft, dåliga sängar muskelansträngning, vridningar eller stillsittande.

Symtom på ryggskott är kraftig smärta, obehag, stelhet och svårigheter att röra sig. I vissa fall kan smärtan stråla ut i benen eller fötterna.

Vi kan hjälpa dig att bli av med ditt ryggskott snabbt och effektivt. 

Akut smärta i ländryggen är vanligt och kan drabba människor i alla åldrar. Det kännetecknas av snabbt tilltagande smärta i nedre delen av ryggen. Det kan vara en skarp och huggande smärta.

Smärtan kan vara konstant eller varierande, och symtom som stelhet och muskelspasmer är vanliga. Orsaker kan vara dålig hållning, ergonomi, skada, överbelastning och i vissa fall även diskbråck.

Vi på är specialiserade på att behandla akut ländryggssmärta snabbt och effektivt. Våra naprapater använder en kombination av manuella tekniker och individuellt anpassade rehabiliteringsövningar för att lindra din smärta och förbättra din rörlighet.

Smärta i ländryggen är ett vanligt tillstånd som drabbar många människor i alla åldrar. Det kännetecknas av smärta och obehag i nedre delen av ryggen, som kan variera från en dov värk till en skarp smärta. 

Smärtan kan vara konstant eller varierande och symtom som stelhet och muskelspasmer är vanliga. Orsaker kan vara dålig hållning, ergonomi, skada, överbelastning och i vissa fall även diskbråck.

Vi kan hjälpa dig att bli av med din ländryggssmärta snabbt och effektivt. 

Långvarig och återkommande smärta  i ländryggen är vanligt och kan drabba människor i alla åldrar. Det kännetecknas av smärta och obehag i nedre delen av ryggen. Det kan vara en skarp och huggande smärta eller dov molande smärta.

Smärtan kan vara konstant eller varierande, och symtom som stelhet och muskelspasmer är vanliga. Orsaker kan vara dålig hållning, ergonomi, skada, överbelastning och i vissa fall även diskbråck.

Vi på är specialiserade på att behandla långvarig ländryggssmärta snabbt och effektivt. Våra naprapater använder en kombination av manuella tekniker och individuellt anpassade rehabiliteringsövningar för att lindra din smärta och förbättra din rörlighet.

Ett diskbråck eller diskbuktning uppstår när det mjuka och gelliknande materialet i mitten av ryggradsdisken buktar ut genom en reva eller försvagning i den omgivande yttre ringen. Detta kan sätta press på närliggande nerver och orsaka smärta, domningar, stickningar eller svaghet i det drabbade området av kroppen. 

Diskbråck förekommer oftast i ryggradens ländrygg men kan också inträffa i nacken samt bröstryggen. Orsaken kan vara åldersrelaterat slitage, skada eller upprepade rörelser. De flesta har förändringar i diskar och leder i ryggen redan i ung ålder men i de flesta fall är det inte det som skapar smärtan och besvären. 

Vi kan hjälpa dig att lindra smärtan från din diskbråck, förbättra funktionen och hjälpa kroppen att läka. 

Ischias är ett tillstånd som uppstår när ischiasnerven, som löper från nedre delen av ryggen och ner genom benen blir irriterad. Detta kan orsaka smärta, domningar, stickningar eller svaghet i nedre delen av ryggen, höfterna, sätet och benen. 

Ischias kan orsakas av en mängd olika faktorer, inklusive diskbråck, spinal stenos eller en ryggradsskada. Även så kallad falsk ischias kan ge samma symtom och besvär men då orsakas av muskler och leder i ländrygg, bäcken och sätesregionen.

Vi kan hjälpa dig att bli av med din ischias snabbt och effektivt. 

Tjänster

Ordet naprapat betyder ”att korrigera orsak till lidande” och är en sammanslagning av tjeckiskans ”napravit” som betyder att korrigera och grekiskans ”pathos” som betyder lidande. En naprapat arbetar med att minska smärta och återskapa funktion i kroppens neuromuskuloskeletala system.  

Naprapater använder olika behandlingstekniker för att bäst kunna anpassa behandlingen utefter patienten. Tekniker som manipulation, mobilisering, massage, stretching, akupunktur/dry needling och rehabilitering används för att återskapa och optimera funktionen i det neuromuskuloskeletala systemet. Vi skräddarsyr helt enkelt behandlingen efter dig!

Med våran tjänst behandling friskvård så använder vi olika behandlingstekniker för att på bästa sätt främja din hälsa. Vi använder olika behandlingstekniker för att bäst kunna anpassa behandlingen utefter patienten.

Tekniker som manipulation, mobilisering, massage, stretching, akupunktur/dry needling och rehabilitering används för att optimera funktionen i det neuromuskuloskeletala systemet. Vi skräddarsyr helt enkelt behandlingen efter dig.

Idrottsmassage liknar klassisk massagebehandling men är kraftfullare och en mer riktad behandling som är gynnsam i både förberedande och återhämtande syfte.

Behandlingen är för dig som vill ha minskade spänningar, ökad cirkulation, avslappnande effekt, ökad kroppskännedom, minskad smärta och träningsvärk samt lugnande effekt på nervsystemet.

Vanliga frågor - FAQ

Våra naprapater är specialister på ryggsmärta och använder manuella tekniker och individuellt anpassade övningar för att lindra smärta och förbättra rörligheten. Målet är att behandla orsaken till smärtan och inte bara symtomen

I de flesta fall krävs 3-5 behandlingar under 1-3 veckor. Efter den akuta fasen är det bra med regelbundna behandlingar och uppföljning för att hålla sig besvärsfri.

Både naprapater och kiropraktorer behandlar ryggsmärta, men metoderna skiljer sig åt.

Naprapater fokuserar på både muskler, leder och rehab. En kombination som ger det mest effektiva resultatet både på kort och lång sikt. Kiropraktorer fokuserar främst på justeringar av ryggraden.

Fördelen med en naprapat är den holistiska behandlingsmetoden som ger en mer omfattande behandling och smärtlindring.

För att förhindra återkommande besvär är det viktigt att följa din naprapats råd och rekommenderade övningar. Regelbundna behandlingar, god ergonomi, korrekt hållning och en aktiv livsstil är viktiga faktorer för att minska risken för återkommande ryggsmärta.

Många patienter upplever en märkbar förbättring redan efter första eller andra behandlingen. Full återhämtningstiden kan variera beroende på smärtans orsak och svårighetsgrad. I de flesta fall krävs 3-5 behandlingar under 1-3 veckor.

Efter den akuta fasen är det bra med regelbundna behandlingar och uppföljning för att hålla sig besvärsfri.

Preventiva åtgärder inkluderar regelbunden motion, förebyggande behandling, korrekt lyftteknik, god ergonomi på arbetsplatsen, stretching och att undvika långvarigt sittande eller stillastående. Din naprapat kan också ge specifika råd och övningar för att stärka din rygg och förbättra din hållning.

Älvsjö

Hitta till oss

Du hittar oss i centrala Älvsjö intill busstorget ett stenkast från Älvsjö station och Älvsjö Centrum. För dig som åker bil så finns parkeringsgarage och p-platser finns inom promenadavstånd i området. Med pendeltåg och bussar kan du enkelt ta dig till oss från omkringliggande områden som Fruängen, Årsta, Huddinge, Stuvsta, Enskede och Hägersten. 

Adress

  • Perronggatan 5
  • 125 30 Älvsjö