Behandlingar - Actus Naprapati

Våra tjänster

Naprapati

Under en naprapatbehandling går vi igenom ditt besvär för att reda ut dess bakgrund och gör en undersökning för att kunna ställa rätt diagnos. Behandling och rehabilitering anpassas efter dig och dina besvär för bästa effekt. För att undvika att problem uppstår eller kommer tillbaka arbetar vi även med förebyggande åtgärder. Vi behandlar besvär i det neuromuskuloskeletala systemet.

Naprapati Online

Vi erbjuder videokonsultation för dig som har svårt att ta dig till kliniken, vill följa upp på distans eller föredrar det. En videokonsultation startar med att vi reser ditt besvär och dess bakgrund. Vidare ställer vi en diagnos, ger råd om behandling och rehabilitering för bästa effekt. Vi skickar sedan ut ett rehabprogram anpassat till dig och dina besvär om vi anser att behovet finns. Du kan räkna med personlig rådgivning och åtgärdsplan för framtiden anpassat efter dig.

Naprapati för gravida

Gravidbehandling är en naprapatbehandling som är framtagen för att hjälpa till med besvär som kan uppstå under eller efter en graviditet. Vi ger dig de verktyg du behöver för att hjälpa dig stärka kroppen inifrån och ut under och efter din graviditet. Behandlingen omfattar en noggrann anamnes, undersökning, behandling och rehabilitering anpassad efter ditt behov. Att ta hand om kroppen under och efter en graviditet är väldigt viktigt.

Behandling Friskvård

Med våran tjänst behandling friskvård så använder vi olika behandlingstekniker för att på bästa sätt främja din hälsa. Vi använder olika behandlingstekniker för att bäst kunna anpassa behandlingen utefter patienten. Tekniker som manipulation, mobilisering, massage, stretching, akupunktur/dry needling och rehabilitering används för att optimera funktionen i det neuromuskuloskeletala systemet. Vi skräddarsyr helt enkelt behandlingen efter dig!

Idrottsmassage

Idrottsmassage liknar klassisk massagebehandling men är kraftfullare och en mer riktad behandling som är gynnsam i både förberedande och återhämtande syfte. Behandlingen är för dig som vill ha minskade spänningar, ökad cirkulation, avslappnande effekt, ökad kroppskännedom, minskad smärta och träningsvärk samt lugnande effekt på nervsystemet. Våra massageterapeuter är färdiga naprapater eller under utbildning och besitter stor kunskap om hur kroppen fungerar.

Massage

Massageterapeuten arbetar med kroppens mjukdelar med olika tekniker inom massage och stretching. Som massörer arbetar vi med behandling riktad mot friskvård, skador, dysfunktioner och förebyggande mot muskelspänningar som skulle kunna förorsaka skador och besvär. Behandlingen är för dig som vill få ökad cirkulation, smärtlindring, minskade spänningar, avslappning, minskad stress och ökat välbefinnande.

Massage för gravida

Gravidbehandling är en massagebehandling som är framtagen för att hjälpa till med besvär som kan uppstå under eller efter en graviditet. Att vara gravid innebär en stor förändring för kroppen vilket kan skapa många olika sorters besvär. Massageterapeuten arbetar med kroppens mjukdelar med olika tekniker noga anpassat efter dig. Att ta hand om kroppen under och efter en graviditet är väldigt viktigt.

Dry needling/Akupunktur

Dry needling är en behandlingsmetod där sterila engångsnålar används för att påverka muskler och senor. Det är en effektiv metod för dig som vill ha minskade spänningar, smärtlindring och främjad läkningsprocess i muskler och senor. Behandlingen har ett brett användningsområde med goda effekter på bl.a. akuta problem som ryggskott och nackspärr men även mer långvariga besvär som löparknä eller hälseneproblematik. Vi använder metoden vid behov under naprapatbehandlingar.

Friskvård & sjukvårdsförsäkring

Till oss har du möjlighet att komma på behandling via din sjukvårdsförsäkring och din friskvård. Vi samarbetar med de flesta försäkringsbolag och friskvårdsportaler. Du kan kontakta oss eller ditt företag angående du går till väga för att komma till oss på behandling.