Din Naprapat i Nacka - Actus Naprapati - Öppet vardagar och helg!

Din Naprapat i Nacka

Välkommen till Actus Naprapati

Har du besvär med muskler och leder? Känner du dig stel eller lider av smärta? Då är du på rätt plats. På Actus Naprapati i Nacka är vår främsta uppgift att hjälpa dig lindra smärta och förbättra din funktion. Vi strävar efter att ge dig omedelbar hjälp med dina besvär och samtidigt skapa en långsiktig plan för din hälsa och välmående.

Våra erfarna naprapater i Nacka är dedikerade till att samarbeta med dig för att hitta orsaken till dina besvär och utveckla en skräddarsydd behandlingsplan. Vi tar emot privatpersoner, företag, föreningar och sjukförsäkringspatienter. Våra naprapater i Nacka är specialister på att behandla smärta och dysfunktioner i muskler och leder. Vi använder oss av en rad olika behandlingsmetoder inklusive justering, massage, triggerpunktsbehandling, dry needling (akupunktur), stretching och rehabilitering. Förutom naprapatbehandling så erbjuder vi även friskvårdsbehandlingar som massage, idrottsmassage, gravidmassage och behandling friskvård. 

Rasmus
Läs mer
Bästa Naprapaten i Nacka! Gått flera gånger och fått jättebra hjälp av Philip varje gång, rekommenderar starkt!
Titti
Läs mer
Nackas bästa praktik/klinik. Fixar både rygg & nacke! Fräscha nya lokaler& trevlig samt kunnig personal. Trogen stammis.
Maria
Läs mer
Fick snabbt en tid för min onda rygg och professionell hjälp. Actus i Nacka är lätt att ta sig till med bil eller buss. Stort tack för behandlingen!
Laura
Läs mer
Jsg bokade in en gravidmasagen med Philip och den kan jag rekommendera starkt. Första gången jag varit på massage och könde mig 100% trygg och bekväm, kommer garanterat tillbaka. 10 av 10
Patrik
Läs mer
Kändes väldigt proffsigt och fina lokaler. Tog sig tid och gå igenom det man önskade och få bukt på krämpor. Kan varmt rekommendera dem!
Föregående
Nästa

Actus Naprapati - Din naprapat i Nacka

Vårt team prioriterar att lindra smärta och dysfunktion i en initial behandlingsplan på ca 3-5 besök. När du börjar känna förbättring, övergår vi till att fokusera på din långsiktiga hälsa. Vi strävar efter att förbättra din funktion, rörlighet och livskvalitet genom skräddarsydda behandlings- och underhållsplaner.

Vi tror på förebyggande vård och ger dig verktygen och kunskapen du behöver för att ta en aktiv roll i din hälsa. Hos Actus Naprapati i Nacka kan du förvänta dig expertvård som strävar efter att maximera ditt välbefinnande. Kontakta oss idag för att boka din tid hos din naprapat i nacka och påbörja din resa mot smärtlindring och optimal hälsa. Välkommen till Actus Naprapati – Din naprapat i Nacka.

Du enkelt ta dig till oss från omkringliggande områden som Sickla, Hammarby Sjöstad, Järla, Ektorp, Skuru, Saltsjö-Duvnäs, Boo, Kummelnäs, Älta, Orminge, Gustavsberg, Värmdö, Fisksätra och Saltsjöbaden.

Team Actus Naprapati Nacka

Naprapat Philip

Philip uppskattar att arbeta som naprapat då han får vara med och bidra till människors välmående. Han har alltid varit intresserad av idrott och har ett förflutet inom handboll. På fritiden gillar han träning av olika former och spelar gärna golf. Förutom idrottsskador är Philip särskilt intresserad av käkproblematik då det är ett komplext område som berör många. På fritiden spenderar han mycket tid med sin familj, hund samt vänner och trivs både med stadslivet och friluftslivet.

 • Naprapat 
 • Personlig tränare 
 • Massageterapeut 
 • Dry needling
 • El-akupunktur
Naprapat Jonatan Därndal Älvsjö

Jonatan brinner för att hjälpa människor med deras besvär genom att långsiktigt skapa en bättre funktion och en mer hälsosam livsstil. Han har ett stort intresse för besvär från huvudvärk, nacken, fötter och käken men arbetar med symtom från hela kroppen. Tidigare har Jonatan arbetat med Brommapojkarna och andra idrottslag inom sporter som fotboll och innebandy.

 • Leg. Naprapat
 • Module 1-7 NeuroSeminars
 • Dipl. Massageterapeut 
 • Dry needling
 • El-akupunktur
 • Tennis Performance Trainer (iTPA)
 • ITF Academy Online Courses
 • Löpanalys
 • Behandling under & efter graviditet
 • MammaMage
 • RockDoc (kinesiotejp)

Symtom

Smärta i nacken är ett vanligt tillstånd som kan ha många olika orsaker. Det kan bero på dålig hållning, ergonomi, skada eller förslitning av halsryggraden.

Symtomen kan vara stelhet, värk eller smärta i nacke och axlar, liksom huvudvärk, trötthet och koncentrationssvårigheter. 

Bli av med dina nackbesvär hos Actus Naprapati – Din naprapat i Nacka.

Huvudvärk är ett vanligt och kan orsakas av många olika faktorer som spänningar, dålig hållning, ergonomi,  stress, trötthet, skador och sjukdomar. Huvudvärken kan ha olika karaktär allt från mild spänningshuvudvärk till svår migrän.

Bli av med din huvudvärk hos Actus Naprapati – Din naprapat i Nacka

Besvär i käkens muskulatur och käkledssmärta är ett tillstånd som kan orsakas av en olika faktorer som spänningar, stress, trauma, förslitningar eller felinställning av käken.

Symtomen kan vara smärta i käken, ansiktet och nacken, huvudvärk, svårigheter att öppna och stänga käken och knäppande eller klickande.

Bli av med dina käkbesvär hos Actus Naprapati – Din naprapat i Nacka

Nackspärr även känd som torticollis, är ett tillstånd som kännetecknas av mycket stelhet i nacken samt smärta.  Orsakerna är i de flesta fall muskuläraspänningar och muskelspasmer men kan efter tex. trauma vara symtom på en skada. Symtom kan vara smärta, stelhet och svårigheter att röra huvudet och nacken.

Bli av med din nackspärr hos Actus Naprapati – Din naprapat i Nacka

Yrsel är ett vanligt symptom som kan ha en mängd olika orsaker, inklusive problem med innerörat, högt eller lågt blodtryck och problem med nacke eller ryggrad. Yrsel kan visa sig som yrsel, yrsel eller en känsla av obalans, och det kan i hög grad påverka en persons livskvalitet.

Bli av med din yrsel hos Actus Naprapati – Din naprapat i Nacka

Smärta i axeln är ett vanligt tillstånd som kan ha olika orsaker som tex. problem med muskler och senor samt inflammation i slemsäck, inklusive rotatorcuffskador. Axeln är en komplex led påverkas av många muskler, senor och ligament.

Dessa strukturer kan vara en källa till smärta men även dålig hållning, bristfälligt rörelsemönster och ergonomi har stor påverkan.

Symtomen kan vara stelhet, värk elle smärta i axeln samt svaghet och svårigheter att röra axeln eller armen.

Bli av med dina besvär i axel & skuldra hos Actus Naprapati – Din naprapat i Nacka

Impingement i axeln är ett tillstånd som uppstår när senor eller slemsäckar kläms. Detta kan hända när utrymmet mellan benen i axeln blir smalare. Det orsakas av repetitiva rörelser över huvudet, dålig hållning, ergonomi, skada eller förslitningar. Symtom kan vara smärta, svaghet och minskat rörelseomfång i axeln.

Bli av med din impingment hos Actus Naprapati – Din naprapat i Nacka

Tennisarmbåge, även känd som lateral epikondyalgi, är ett tillstånd som beror på överansträngning av senor och muskler i underarmen. Det är oftast förknippat med tennis, men kan också orsakas av andra aktiviteter som involverar upprepade arm-, handleds- eller handrörelser, såsom padel, hantverksyrken som målning, kontorsarbeten eller tyngdlyftning. Läs mer.

Bli av med din tennisarmbåge hos Actus Naprapati – Din naprapat i Nacka

Musarm är ett tillstånd som beror på långvarig användning av en datormus, styrplatta eller annan repetitiv belastning. Det kännetecknas av smärta, obehag och svaghet i handen, handleden och armen, samt domningar, stickningar eller brännande känsla i fingrarna.

Symtom kan vara smärta i handleden, handen eller fingrar, stelhet eller svaghet i handen eller armen och svårigheter att greppa eller greppa föremål. Symtomen kan vara tillräckligt allvarliga för att störa dagliga aktiviteter och begränsa en persons förmåga att arbeta eller utföra andra uppgifter. Läs mer.

Bli av med din musarm hos Actus Naprapati – Din naprapat i Nacka

Hand- och handledssmärta är ett vanligt besvär som kan orsakas av många olika saker som skada, överbelastning, inflammation i led och karpaltunnelsyndrom. Symptomen kan inkludera smärta, stelhet, svaghet, domningar och stickningar. I svåra fall kan smärta i hand och handled störa dagliga aktiviteter och göra det svårt att arbeta, idrotta eller utföra andra uppgifter.

Bli av med dina smärtor i hand- & handled hos Actus Naprapati – Din naprapat i Nacka

Ryggskott är ett vanligt besvär som drabbar många människor. Det kan orsakas av en mängd olika faktorer som tunga lyft, dåliga sängar muskelansträngning, vridningar eller stillsittande.

Symtom på ryggskott är kraftig smärta, obehag, stelhet och svårigheter att röra sig. I vissa fall kan smärtan stråla ut i benen eller fötterna. 

Bli av med ditt ryggskott hos Actus Naprapati – Din naprapat i Nacka.

Ett diskbråck eller diskbuktning uppstår när det mjuka och gelliknande materialet i mitten av ryggradsdisken buktar ut genom en reva eller försvagning i den omgivande yttre ringen. Detta kan sätta press på närliggande nerver och orsaka smärta, domningar, stickningar eller svaghet i det drabbade området av kroppen. Diskbråck förekommer oftast i ryggradens ländrygg men kan också inträffa i nacken samt bröstryggen. Orsaken kan vara åldersrelaterat slitage, skada eller upprepade rörelser. De flesta har förändringar i diskar och leder i ryggen redan i ung ålder men i de flesta fall är det inte det som skapar smärtan och besvären. 

Ta hand om ditt diskbråck hos Actus Naprapati – Din naprapat i Nacka

Ischias är ett tillstånd som uppstår när ischiasnerven, som löper från nedre delen av ryggen och ner genom benen blir irriterad. Detta kan orsaka smärta, domningar, stickningar eller svaghet i nedre delen av ryggen, höfterna, sätet och benen. Ischias kan orsakas av en mängd olika faktorer, inklusive diskbråck, spinal stenos eller en ryggradsskada. Även så kallad falsk ischias kan ge samma symtom och besvär men då orsakas av muskler och leder i ländrygg, bäcken och sätesregionen. 

Bli av med din ischias hos Actus Naprapati – Din naprapat i Nacka

Smärta i ländryggen är ett vanligt tillstånd som drabbar många människor i alla åldrar. Det kännetecknas av smärta och obehag i nedre delen av ryggen, som kan variera från en dov värk till en skarp smärta. Smärtan kan vara konstant eller varierande och symtom som stelhet och muskelspasmer är vanliga. 
Orsaker kan vara dålig hållning, ergonomi, skada, överbelastning och i vissa fall även diskbråck.
 
Bli av med din ländryggssmärta hos Actus Naprapati – Din naprapat i Nacka

Smärta i bröstryggen och revbenen kan orsakas av olika faktorer som dålig hållning, överbelastning, nervirritation och skador på ben eller leder i bröstkorgen eller besvär med lungorna. Symtom på bröstryggsmärta och revbensbesvär kan vara obehag, stelhet, andningsbesvär och rörelsesvårigheter. I vissa fall kan smärtan stråla ut i armar eller axlar samt bröstet eller ryggen.

Bli av med din bröstryggssmärta hos Actus Naprapati – Din naprapat i Nacka.

Smärta i höften är ett vanligt problem som kan orsakas av en mängd olika faktorer som spänningar och bristningar i muskulaturen, slemsäcksinflammation och ledbesvär. Symtom kan vara smärta, stelhet, förändrat gångmönster och nedsatt funktion. Även balans och stabilitet kan påverkas.

Bli av med din höftsmärta hos Actus Naprapati – Din naprapat i Nacka

Smärta i knät är ett vanligt problem som kan orsakas av många olika saker. Det kan vara akuta skador eller mer långvarig överbelastning. Både muskler, senor, ligament och ledförändringar kan ge smärta. Symtom kan vara ömhet, smärta, instabilitet, låsningar, knäppningar och upphakningar och knarrningar. 

Bli av med din knäsmärta hos Actus Naprapati – Din naprapat i Nacka

Löparknä är en vanlig överbelastningsskada som drabbar löpare och andra idrottare. Det kännetecknas av smärta och obehag runt utsidan av knät. Denna typ av smärta kan orsakas av en olika faktorer som överbelastning, muskelobalanser, felaktig träning och dålig löpteknik.

Bli av med ditt löparknä hos Actus Naprapati – Din naprapat i Nacka.

Smärta i bäckenet är ett vanligt problem som kan drabba både män och kvinnor och kan ha en mängd olika orsaker. Graviditet relaterade besvär är vanligt både innan och efter förlossningen. Symtom som kan uppstå är smärta, spänningar, muskelobalanser och svaghet. 

Bli av med din bäckensmärta hos Actus Naprapati – Din naprapat i Nacka.

Smärta i fotleden och foten kan orsakas av en mängd olika saker. Många människor är väldigt svaga och stela i fötterna som ett resultat utav användning av skor och brist på stimulering. Det är vanligt med överbelastningsbesvär som plantar fasciit men även hallux rigidus och hallux valgus. Funktionen i våra fötter och fotleder är väldigt viktig för vår balans och kroppsuppfattning.

Bli av med din fot & fotledssmärta hos Actus Naprapati – Din naprapat i Nacka

Tjänster

Ordet naprapat betyder ”att korrigera orsak till lidande” och är en sammanslagning av tjeckiskans ”napravit” som betyder att korrigera och grekiskans ”pathos” som betyder lidande. En naprapat arbetar med att minska smärta och återskapa funktion i kroppens neuromuskuloskeletala system.  

Naprapater använder olika behandlingstekniker för att bäst kunna anpassa behandlingen utefter patienten. Tekniker som manipulation, mobilisering, massage, stretching, akupunktur/dry needling och rehabilitering används för att återskapa och optimera funktionen i det neuromuskuloskeletala systemet. Vi skräddarsyr helt enkelt behandlingen efter dig! Varmt välkommen på behandling hos våra naprapater i Nacka. Läs mer.

Gravidbehandling är en naprapatbehandling som är framtagen för att hjälpa till med besvär som kan uppstå under eller efter en graviditet. Att vara gravid innebär en stor förändring för kroppen vilket kan skapa många olika sorters besvär som en naprapat kan hjälpa dig med. Vi ger dig de verktyg du behöver för att hjälpa dig stärka kroppen inifrån och ut under och efter din graviditet.

Behandlingen omfattar en noggrann anamnes, undersökning, behandling och rehabilitering anpassad efter ditt behov. Att ta hand om kroppen under och efter en graviditet är väldigt viktigt. Vi hjälper dig bl.a. att hitta dina djupa magmuskler igen och behandla din smärta. Varmt välkommen på behandling hos våra naprapater i Nacka. Läs mer.

Dry needling och akupunktur är en behandlingsmetod där sterila engångsnålar används för att påverka muskler och senor. Det är en effektiv metod för dig som vill ha minskade spänningar, smärtlindring och främjad läkningsprocess i muskler och senor.

Behandlingen har ett brett användningsområde med goda effekter på bl.a. akuta problem som ryggskott och nackspärr men även mer långvariga besvär som löparknä eller hälseneproblematik. Vi använder metoden vid behov under naprapatbehandlingar. Varmt välkommen på behandling hos våra naprapater i Nacka. Läs mer.

Med våran tjänst behandling friskvård så använder vi olika behandlingstekniker för att på bästa sätt främja din hälsa. Vi använder olika behandlingstekniker för att bäst kunna anpassa behandlingen utefter patienten. Tekniker som manipulation, mobilisering, massage, stretching, akupunktur/dry needling och rehabilitering används för att optimera funktionen i det neuromuskuloskeletala systemet. Vi skräddarsyr helt enkelt behandlingen efter dig. Varmt välkommen på friskvårdsbehandling hos våra naprapater i Nacka. Läs mer.

Massageterapeuten arbetar med kroppens mjukdelar med olika tekniker inom massage och stretching. Som massörer arbetar vi med behandling riktad mot friskvård, skador, dysfunktioner och förebyggande mot muskelspänningar som skulle kunna förorsaka skador och besvär.

Behandlingen är för dig som vill få ökad cirkulation, smärtlindring, minskade spänningar, avslappning, minskad stress och ökat välbefinnande. Våra massageterapeuter är färdigutbildade naprapater eller under utbildning och besitter stor kunskap om hur kroppen fungerar. Varmt välkommen till oss för en massage i Nacka. Läs mer.

Idrottsmassage liknar klassisk massagebehandling men är kraftfullare och en mer riktad behandling som är gynnsam i både förberedande och återhämtande syfte.

Behandlingen är för dig som vill ha minskade spänningar, ökad cirkulation, avslappnande effekt, ökad kroppskännedom, minskad smärta och träningsvärk samt lugnande effekt på nervsystemet. Varmt välkommen till oss för en idrottsmassage i Nacka. Läs mer.

Gravidbehandling är en massagebehandling som är framtagen för att hjälpa till med besvär som kan uppstå under eller efter en graviditet. Att vara gravid innebär en stor förändring för kroppen vilket kan skapa många olika sorters besvär.

Massageterapeuten arbetar med kroppens mjukdelar med olika tekniker noga anpassat efter dig. Att ta hand om kroppen under och efter en graviditet är väldigt viktigt. Våra massageterapeuter är färdigutbildade naprapater eller under utbildning och besitter stor kunskap om hur kroppen fungerar. Varmt välkommen till oss för en gravidmassage i Nacka. Läs mer.

Nacka

Hitta till oss

Du hittar oss i på Nackabacken 13, 131 57 Nacka intill Nacka Forum och Nacka Stadshus. För dig som åker bil så finns parkeringsgarage i Nacka Forum inom promenadavstånd till kliniken samt parkering utmed gatan. Det finns även närliggande busshållplatser för dig som åker buss till oss. Du enkelt ta dig till oss från omkringliggande områden som Sickla, Hammarby Sjöstad, Järla, Ektorp, Skuru, Saltsjö-Duvnäs, Boo, Kummelnäs, Älta, Orminge, Gustavsberg, Värmdö, Fisksätra och Saltsjöbaden.

Adress

 • Nackabacken 13
 • 131 57 Nacka